Adcase plant 75 bomen in de maand oktober!

Wij kondigen met trots aan dat we in de maand oktober 75 bomen planten in samenwerking met Trees for All. Adcase vindt duurzaamheid en het leveren van een maatschappelijke bijdrage erg belangrijk. Daarom kiezen we ervoor om deze maand voor iedereen die vanuit Adcase werkzaamheden uitvoert een boom te planten. Hiermee leveren wij een concrete bijdrage aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering aan te pakken.

Adcase & Trees for All

Adcase heeft ervoor gekozen om dit te doen in samenwerking met Trees for All, een Nederlandse stichting die herbebossingsprojecten wereldwijd bouwt en strijdt tegen klimaatverandering. Trees for all heeft een duidelijk statement over het planten van bomen namelijk: “Onze wereld heeft meer bos nodig: voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden”. Daarom planten ze al 25 jaar bomen in Nederland en in het buitenland via verschillende bosprojecten.

Het is een organisatie die bekend staat om haar toewijding aan het creëren van een groenere en gezondere planeet. Ze hebben maar liefst 9,6 miljoen bomen geplant in Nederland en het buitenland. Hierbij hebben ze 107 duurzame bosprojecten gerealiseerd. wat in totaal 683.000 ton C02 heeft gecompenseerd.

Projecten Nederland en Sulawesi

De 75 bomen die wij planten worden op twee verschillende locaties gerealiseerd. De eerste locatie waar Trees for All onze bomen zal planten is in Nederland. Hierbij worden er 38 bomen geplant voor een nieuw klimaatbestendig bos op voormalig landbouwgrond. Er worden bij dit project inheemse boomsoorten geplant die van nature in de omgeving thuishoren. Daarbij worden er verschillende soorten bomen en struiken geplant, waarmee er een gevarieerd bos ontstaat dat tegen een stootje kan en goed bestand is tegen klimaatverandering.

De tweede locatie waar bomen worden geplant is op het prachtige eiland Sulawesi in Indonesië. Hierbij wordt een eentonig grasland omgevormd tot een tropisch regenwoud. In dit regenwoud leven momenteel tientallen diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Helaas is zo’n 80% van hun leefgebied in rap tempo ontbost. Daarom zal met het planten van bomen op dit grasland het ecosysteem weer worden herstelt, waarvan de lokale bevolking ook zal profiteren.

Samen naar een groenere, gezondere en duurzamere wereld!

Samen met Trees for All zetten wij kleine stappen om de wereld groener, gezonder en duurzamer te maken. Wij hopen dat wij door deze actie andere bedrijven inspireren om soortgelijke stappen te ondernemen om de aarde te beschermen voor toekomstige generaties.

Heb je vragen over deze blog?

Heb je vragen over deze blog of ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.