Verenso verzoek

Binnen veel zorgorganisaties voltrekt zich op dit moment een stille ramp. Veel cliënten worden ziek en zijn verdacht van besmetting met het Coronavirus. In de landelijke statistieken worden zij echter niet geteld, omdat deze groep cliënten niet getest wordt. Vanuit de beroepsvereniging voor Specialisten Ouderengeneeskunde, Verenso, is het verzoek om besmettingen met het COVID-19 virus gestructureerd vast te leggen.

Nedap heeft hiervoor twee vragenlijsten voor Ons Dossier ontwikkeld:

  • COVID-19 Initieel
  • COVID-19 Follow-up

Aan de hand van de vragenlijsten kunnen Specialisten Ouderengeneeskunde (of andere aangewezen medewerkers binnen een organisatie) de voor COVID-19 kenmerkende symptomen gestructureerd registreren. Deze gegevens worden vervolgens gedeeld met Verenso en van daaruit met VWS. Deze vragenlijsten zijn inmiddels beschikbaar en kunnen binnen uw ONS omgeving ingeladen worden.

Mocht u hierover vragen hebben of een (telefonische) afspraak willen plannen, neem dan contact op met uw implementatiespecialist of met onze collega’s van de helpdesk. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 085-7607050 of via mailadres helpdesk@adcase.nl.