De invoering van de Wet Zorg en Dwang vereist een herinrichting van Ons®

Onderneem tijdig actie!

Op 1 januari 2020 gaat de Wet Zorg en Dwang (WZD) in werking, waarbij 2020 is aangemerkt als een overgangsjaar. Deze nieuwe wet wordt vanzelfsprekend ook binnen Ons® ingebouwd en men is bij Nedap volop bezig met de ontwikkeling van de functionaliteit en de schermen. In de laatste webcast van Nedap op 12 november is er al op deze wet ingegaan. Binnen de nieuwe wet is er sprake van diverse categorieën waarbinnen beschermende maatregelen kunnen vallen.

Vanaf 11 december aanstaande zullen de eerste WZD-schermen in de test-omgevingen zichtbaar zijn.

Om voldoende tijd voor testen te hebben en geen wijzigingen tijdens de feestdagen door te voeren, komt deze WZD versie op 7 januari in productie beschikbaar. Dus vanaf 8 januari zien gebruikers dan in productie de nieuwe WZD schermen. Voorafgaand aan de invoering is het categoriseren van de maatregelen onder Beheer een vereiste. Inmiddels is de definitieve lijst van categorieën bekend gemaakt. Dit is een handeling die applicatiebeheerders vooraf al kunnen (en moeten) doen.

Mocht u hierover vragen hebben of een afspraak willen plannen, neem dan contact op met uw implementatiespecialist of met onze collega’s van de helpdesk.
Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 085-7607050 of via helpdesk@adcase.nl