Met één druk op de knop kun je overal uitloggen

Binnenkort verschijnt in het Medewerkerportaal bij het onderdeel ‘Mijn Instellingen’ een nieuw onderdeel: Sessies. Dit onderdeel bevat een knop waarmee de gebruiker in één keer kan uitloggen voor alle websessies die de gebruiker mogelijk open heeft staan in verschillende browsers en op verschillende devices.

De knop is onder meer ontwikkeld als oplossing voor de onderstaande situaties:

Gedeeld device:

Een gebruiker werkt op een gedeeld device en heeft op het device via meerdere browsers tegelijk gebruik gemaakt van Ons®. Bij het uitloggen heeft de gebruiker er niet aan gedacht om de sessie voor alle browsers te sluiten. Een of meerdere sessies staan dus nog open.

Mobiel device kwijtraken:

Een gebruiker van een zorgorganisatie die gebruik maakt van Ons® Medicatie (in pilot), opent op een mobiel device in de Ons® Dossier-app de medicatielijst van een cliënt. Deze medicatielijst opent in de webversie van Ons® Dossier. Iemand anders die binnen 25 minuten toegang weet te krijgen tot het mobiele device, krijgt op deze manier ook toegang tot de openstaande websessie.

Met de knop ‘Overal uitloggen’ in het onderdeel Sessies kan de gebruiker in de bovenstaande gevallen alle openstaande websessies binnen 25 minuten (sessietijd) direct afsluiten. Hiermee voorkomt de gebruiker dat er ook binnen de korte sessieduur van 25 minuten onbedoeld toegang wordt verkregen tot Ons®.