Onze collega Carolijn aan het woord

“Met ons team van kwaliteitsmanagers ondersteunen wij veel zorg- en welzijnsorganisaties met het inrichten en borgen van hun kwaliteitsmanagementsysteem. Hierbij starten we altijd met een open en transparante uitvraag naar de wensen van de klant, adviseren we over de best passende inrichting en borging en werken we samen toe naar de afgesproken stip op de horizon. De opdrachten variëren van het inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem (KMS), welke vaak eindigt met een certificering, tot aan het onderhoud ervan.

Het werk als kwaliteitsmanager is erg afwisselend. Niet alleen heb ik veel contact met een grote diversiteit aan klanten, zowel op locatie als digitaal. De werkzaamheden zelf zijn ook heel divers. De ene keer ben ik bezig met voorbereidingen voor een (her)certificering of het uitvoeren van een quickscan om te kijken hoe een organisatie ervoor staat. De andere keer geef ik advies over het toepassen van richtlijnen, kwaliteitskaders of beleidsstukken, voer ik een audit uit of ontzorg ik de organisatie door te begeleiden in het onderhoud van hun KMS. Telkens proberen we echt mee te denken met wat het best passend is bij de klant om deze van begin tot eind zo goed mogelijk in dit traject te ondersteunen.

Een goed ingericht KMS draagt bij aan goede zorg

Ik vind het ontzettend mooi om de passie voor de zorg terug te zien bij onze klanten. Zij runnen de organisaties met hart en ziel en willen echt het beste voor de cliënten. Het KMS wordt soms als een verplichting gezien. Dat wij dan over kunnen brengen hoe een goed en praktisch ingericht KMS écht kan bijdragen aan kwalitatief goede zorg, is zo gaaf! Vanaf dat moment kunnen we samen écht mooie stappen zetten.

Van A tot Z betrokken

Naast de inhoudelijke werkzaamheden geeft mijn aanvullende rol als afdelingscoördinator kwaliteitsmanagement mij nog meer uitdaging en variatie in het werk, wat ik super leuk vind! Ons team doet er alles aan om onze kennis en ervaring continu op peil te houden. We hebben dan ook veel kennis van alle onderdelen van kwaliteitsmanagement (plan, do, check, act), alle bedrijfsonderdelen die hier onderdeel van zijn (primaire proces, P&C, HR etc.) en van de verschillende certificeringen, richtlijnen en kaders van de branches waarin we werkzaam zijn, denk aan VVT, GGZ & Jeugdzorg. En doordat we de organisatie van operationeel tot strategisch niveau doorlichten, zijn we goed in staat om verbindingen & trends te zien en hierin de juiste adviezen te geven. We kunnen de organisatie van A tot Z adviseren en indien nodig haken we hierbij onze collega’s van andere disciplines aan, zoals onze organisatieadviseurs, Ons® implementatiespecialisten en Ons® applicatiebeheerders.

We staan voor de warme relatie en voor het werkelijk bijdragen aan het wel en wee van zowel de klant, de medewerker als hun bewoner/cliënt. Ik kijk ernaar uit om samen met ons team & onze klanten deze meerwaarde elke keer weer te realiseren!”

Heb je vragen over deze blog?

Heb je vragen over deze blog of ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.