Voorbereiding nieuwe regels omtrent woonplaatsbeginsel

Ben je je al aan het voorbereiden op de nieuwe regels omtrent het woonplaatsbeginsel?

De regels rondom het woonplaatsbeginsel in de Jeugdwet zouden eigenlijk dit jaar al aangepast worden. Dit bleek niet haalbaar, waardoor de nieuwe datum waarop dit bekrachtigd gaat worden 1 januari 2022 is. Dit lijkt nog ver weg, maar het nieuwe woonplaatsbeginsel brengt veel veranderingen met zich mee. Daarom alvast een reminder van onze kant, zodat je als zorgaanbieder over deze veranderingen na kunt gaan denken.

Heb je al tijd ingeruimd in de planning voor 2021 om na te gaan denken over hoe informatie omtrent verblijfshistorie bijgehouden wordt en overgedragen kan worden? Heb je al zicht op de gevolgen voor contracten en zorgcontinuering als deze wetswijziging van kracht is? In de eerste helft van 2021 zal de migratie voorbereid gaan worden. Stel jezelf hierbij vragen als: ‘Welke jeugdige valt onder welke gemeente?’ en ‘Hoe zorg je ervoor dat wanneer een jeugdige onder een andere gemeente valt, de administratieve overdracht kan plaatsvinden?’.

Kortom het is de hoogste tijd om alvast na te gaan denken over de tijd die nodig is om e.e.a. in samenspraak met de gemeente en degenen die verantwoordelijk zijn voor het berichtenverkeer te gaan vormgeven. Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en staan we klaar met advies!

Heb je vragen over deze blog?

Heb je vragen over deze blog of ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.