adcase medewerker vrouw met blond haar

Week van de integriteit: Adcase ondersteunt met externe vertrouwenspersonen

Het is de week van de integriteit! Ook wij vragen tijdens deze week aandacht voor het belang hiervan, waarmee we integer gedrag op de werkvloer willen bevorderen.

Fraude, machtsmisbruik, corruptie en belangenverstrengeling; we horen het helaas steeds vaker in het nieuws voorbij komen. Ook in de wereld van zorg en welzijn is dit helaas een veel gehoord item.

Onze externe vertrouwenspersonen vangen jouw medewerkers op

Is er een vermoeden en worden jouw medewerkers hiermee geconfronteerd? Dan vangen onze externe vertrouwenspersonen hen op. Zij informeren en begeleiden hen naar een passende oplossing, waarbij ze een adviserende rol richting de organisatie en haar leidinggevenden hebben. Is er bemiddeling of mediation nodig om het conflict op te lossen, dan kunnen wij daarbij ondersteunen.

We helpen bij het opstellen van een gedragscode

Ook kunnen onze vertrouwenspersonen helpen bij het opstellen van een gedragscode. Neem je medewerkers mee in wat binnen jouw organisatie als niet integer gedrag wordt bestempeld. Daarnaast toon jij met de inzet van een extern vertrouwenspersoon aan dat je het beleid rondom integriteit serieus neemt. Dit is goed voor zowel de werkgever als de werknemer en draagt uiteindelijk bij aan integer gedrag op de werkvloer!

Heb je vragen over deze blog?

Heb je vragen over deze blog of ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.